Spread the love
Copy and paste this code on your site

Toyota Motors do të prodhojë një anije kozmike hapësinore për eksplorim në Hënë.

Toyota ka nënshkruar një marrëveshje me Agjencinë Japoneze të Hapësirës (JAXA), kurse agjencia japoneze e lajmeve Kyodo njoftoi se mjeti kozmik eksplorues japonez do të jetë me motor hibrid.

Në përputhje me marrëveshjen, Toyota do të punojë për programin e kërkimit dhe zhvillimit në tre vitet e ardhshme, ndërsa deri në vitin 2024 do të zhvillojë një prototip të mjetit kozmik.

Testimi dhe fillimi i prodhimit serial është planifikuar për vitin 2027 dhe misioni i parë në Hënë është paralajmëruar për vitin 2029.

Mjeti kozmik Toyota do të ketë një presion të rregullt të brendshëm kështu që astronautët nuk do të duhet të veshin rroba ”kozmike”.

Mjeti kozmik do të punojnë me motor me module qelizore të cilat Toyota tashmë i përdor në disa automjete hibride.

Mjeti është plotësisht ekologjik dhe nuk do të lëshojë karbon në atmosferë.

Copy and paste this code on your site
Ngarko më shumë artikuj të ngjashëm
Ngarko më shumë në BOTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

gjithashtu

Gjuetari më vdekjeprurës i njerëzve në planet

Spread the love Copy and paste this code on your site Gjuetari më vdekjeprurës i njerëzve …