Spread the love
Copy and paste this code on your site

Kthimi i fundit i poleve magnetike të Tokës ndodhi shumë kohë përpara se njerëzit të mund ta regjistronin atë, por hulumtimi mbi rrjedhën e lavës antike ka ndihmuar shkencëtarët të vlerësojnë kohëzgjatjen e këtij fenomeni të çuditshëm. Një ekip studiuesish përdorën të dhënat vullkanike për të studiuar përmbysjen e fundit të fushës magnetike të Tokës, e cila ndodhi rreth 780,000 vjet më parë. Ata zbuluan se kjo rrokullisje mund të ketë marrë më shumë kohë sesa menduan studiuesit më parë, shkencëtarët raportuan në një studim të ri. Fusha magnetike e Tokës ka rrëshqitur dhjetëra herë në 2.5 milion vitet e fundit, me veriun duke u bërë në jug dhe anasjelltas. Shkencëtarët e dinë se përmbysja e fundit ndodhi gjatë epokës së gurit, por ata kanë pak informacion mbi kohëzgjatjen e këtij fenomeni dhe kur mund të ndodhë “rrokullisja” tjetër.

burimi space.com

Copy and paste this code on your site
Ngarko më shumë artikuj të ngjashëm
Ngarko më shumë në BOTA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

gjithashtu

Gjuetari më vdekjeprurës i njerëzve në planet

Spread the love Copy and paste this code on your site Gjuetari më vdekjeprurës i njerëzve …