Home AKTUALITET Gjuetari më vdekjeprurës i njerëzve në planet

Gjuetari më vdekjeprurës i njerëzve në planet

2 min read
0
0
106
Spread the love

Gjuetari më vdekjeprurës i njerëzve në planet? Mushkonja

Në këtë hyrje të librit të tij “Mushkonja”, Timothy C. Winegard profilon krijesën që ka vrarë më shumë njerëz në histori, ka ndryshuar rrjedhën e luftës dhe perandorisë dhe i mbijetoi çdo përpjekjeje për ta zhdukur.

Ne jemi në luftë me mushkonjën.

Një ushtri tërheqëse dhe konsumuese prej 110 trilionësh mushkonjash patrullojnë çdo pëllëmbë të globit përveç Antarktikut, Islandës, Seychelles dhe një pjesë të vogël të mikro-ishujve polinezianë francezë.

Luftëtarët femra të kafshuara të kësaj popullate insektesh dronuese janë të armatosur me të paktën 15 armë vdekjeprurëse kundër 7,7 miliardë njerëzve  që vendosin aftësi mbrojtëse të dyshimta dhe shpesh vetë-dëmtuese. Në fakt, buxheti ynë i mbrojtjes për mburojat personale, sprays dhe pengesat e tjera për të stimuluar bastisjet e saj të paqëndrueshme ka një të ardhur vjetore në rritje të shpejtë prej 11 miliardë dollarë.

E megjithatë, fushatat e saj sulmuese vdekjeprurëse dhe krimet kundër njerëzimit vazhdojnë me braktisje të pamatur. Ndërsa sulmet tona janë duke zvogëluar numrin e viktimave vjetore që ajo kryen, mushkonja mbetet gjuetari më vdekjeprurës i qenieve njerëzore në planet. Vitin e kaluar ajo masakroi vetëm 830,000 njerëz. Ne Homo sapiens të arsyeshëm dhe të mençur okupuam  duke vrarë 580,000 nga speciet tona.

Load More Related Articles
Load More By FX_MEDIA
Load More In AKTUALITET

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Check Also

Basha: Mbështes punonjësit e Poçemit dhe naftëtarët

Spread the love  Kryetari i Partisë Demokratike, Lulzim Basha, ka mbështetur grevën q…