Spread the love

Ish nënkryetari i Këshillit të Qarkut të Lezhës Agostin Marku e ka quajtur të paligjshme zgjedhjet e reja për konstituimin e Këshillit të Qarkut të Lezhës.

Marku tha se deri me sot nuk ka një dokument zyrtar që të jetë depoziuar pranë institucionit të këshillit të qarkut për sa i përket zgjedhjes së përfaqësuesve anëtar nga këshillat bashkiak në këshillat e qarqeve. Sipas tij janë shkelur të gjitha afatet ligjore për njoftimin e konstituimit.

Marku tha se është një shkelje e hapur e ligjit edhe sa i takon barazisë gjinore, pasi në këto njësi vendore sipas tij sidomos ne Mirditë nga tre anetare përfaqesues qarku janë zgjedhur tre meshkuj.

Ish nënkryetarI i Qarkut të Lezhës tha se edhe të gjitha mandatet që janë për përfaqësues në këshillin e qarkut janë anti-ligjore.

Marku tha se do te bëjnë padi në Gjykatën Administrative dhe do bëjnë denoncime për thyrje të zyrave. Deklaratat e Markut edhën pak dite pas Konstituimit të keshillit të qarkut të Lezhës, ku ne krye te këtij institucioni u zgjodh Eduard Ndreca.

Ngarko më shumë artikuj të ngjashëm
Ngarko më shumë në AKTUALITET

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

gjithashtu

Rama prezanton projektin për Aeroportin e Vlorës, nuk zihen më në gojë turqit. Dy opsione për ndërtimin e tij

Spread the love Vjeshta përveç qetësimit të toneve politike vjen me lajme të mira edhe për…